Reads

We age not by years, but by stories.

New information makes new and fresh ideas possible
Press

Exclusief: Atelier Noterman

Wanneer je een warme bakker binnenstapt kan je wel eens een warm gevoel vanbinnen krijgen door de geur van vers brood. Datzelfde gevoel wil Atelier Noterman uit Kluisbergen realiseren bij de productie van goede broeken.

Een flinke trots ervaren omwille van de mooie eindproducten maar evenzeer voor de manier waarop ze tot stand kwamen. Een faire deal voor iedereen om zo te komen tot een ‘Walk to happiness’. Duidelijker kan de missie van Wouter Noterman niet zijn.

read more
Documentaire

A life on our planet

Na 93 jaar kan David Attenborough zeggen dat hij alle continenten op aarde heeft bezocht en de natuur in al haar facetten heeft mogen bewonderen. Met de docufilm ‘A life on our planet’ neemt hij een moment om stil te staan bij alle verwoesting en veranderingen van de natuur die hij heeft gezien. Hij getuigt over de impact van de mens op de biodiversiteit en hij deelt zijn visie over een toekomst waarin we samenwerken met de natuur, in plaats van de natuur tegen te werken. Een toekomst vol duurzame oplossingen, die zowel de mens als de planeet vooruit kunnen helpen.

read more
Documentaire

Our Everest Challenge

Een documentaire over moed en doorzettingsvermogen. Over doorgaan waar anderen stoppen en vooral nooit opgeven. 

read more
Documentaire

Stacey Dooley investigates

Stacey Dooley onderzoekt wat kleding echt kost en laat zien hoe de steeds snellere opeenvolging van mode een grote bedreiging vormt voor het milieu.

read more
Documentaire

The True Cost

Andrew Morgan is geen tegen de schenen schoppende documentairemaker zoals zijn landgenoot Michael Moore maar 'The True Cost' opent wel onze ogen met een scherpe analyse van de impact die wegwerpmode heeft op mens, maatschappij en natuur. “We moeten ons als samenleving de vraag stellen of we zo harteloos zijn dat we blind in dezelfde foute richting blijven gaan” stelt producent Michael Ross. Dit is geen documentaire die zoekt naar de slechtste leerling van de klas maar eerder een die het ganse schoolsysteem in vraag stelt.

read more
Movie

Atelier Noterman & Close The Loop

Close the Loop is een tool, ontwikkeld door Flanders DC en Vlaanderen Circulair, die modeondernemers inwijdt in de basics van de circulaire werkwijze. Doel? Afstappen van het huidige lineair systeem van take, make en waste en evolueren naar het circulaire model dat focust op een lange(re) levensduur en het vermijden van afval. Het ideale plaatje is een circulaire mode-industrie waarin zowel designers, producenten, retailers als consumenten rekening houden met de volledige levenscyclus van een kledingstuk.

read more
Press
december 2018

Novavo, Kanaal Z

Een interview met Wouter Noterman op Kanaal Z. december 2018

read more
Press
juni 2015

Novavo, Kanaal Z

Een interview met Wouter Noterman op Kanaal Z. juni 2015

read more
Press

Mannenmode: interview met Jasper Tuerlings

Jasper Tuerlings start met zijn eigen agentuur Nextt Generation. Het eerste label dat hij op de Nederlandse markt vertegenwoordigt, is het Belgische broekenmerk Atelier Noterman.

read more